در روزهایی که همگان فکر می کردند که داعش روزهای پایانی خود را سپری می کند؛ ناگهان خبرهایی از پیشروی سریع داعش در الرمادی عراق به گوش رسید. این روند ادامه داشت تا اینکه مقامات کشور خودمان از خطر نزدیک شدن داعش به مرزهای کشور پرده داشتند و تهدید کردند که اگر داعش به 40 کیلومتری مرزهای کشورمان برسد ایران دخالت خواهد کرد.
دیدهبان حقوق بشر در سوریه مدعی شد تروریست های داعش در حال پیشروی به سوی پایتخت این کشور هستند.این دیده بان حقوق بشر اعلام کرد علی رغم اینکه ارتش سوریه بارها مواضع داعش در شهر تدمر (پالمیرا) را بمباران کرده است، نتوانسته از پیشروی این گروه تروریستی به سوی دمشق جلوگیری کند.
گفته می شود داعش هم اکنون تا 70 کیلومتر خارج از شهر تدمر پیشروی کرده و یک معدن فسفات را نیز به تصرف خود در آورده است. این در حالی است که پیشروی های اخیر داعش موجب شده این گروه تروریستی کمک های مالی بیشتری را به خود جلب کند.
ایران ۷۸ میلیون جمعیت دارد، درحالی که جمعیت اسرائیل به زحمت به هشت میلیون نفر میرسد. از این گذشته ایران در سالهای اخیر زرادخانه خود را به شدت گسترش داده و نوسازی کرده است. واحدهای نیروی دریائی سپاه پاسداران و موشکهای شهاب ۳ نمونهای از این تجهیزات هستند.
ایران قوی ترین قدرت نظامی منطقه است. ایران ۷۸ میلیون جمعیت دارد، درحالی که جمعیت اسرائیل به زحمت به هشت میلیون نفر میرسد. از این گذشته ایران در سالهای اخیر زرادخانه خود را به شدت گسترش داده و نوسازی کرده است. واحدهای نیروی دریائی سپاه پاسداران و موشکهای شهاب ۳ نمونهای از این تجهیزات هستند.
مقایسه جدول جنگافزارهای ایران و اسرائيل.
ایران اسرائیل
مینافکن 5000 720
هواپیمای جنگی 440 460
قایقهای سریعالسیر 200 40
زیردریایی جنگی 15 3
قایق مینگذار 7 0
سلاحهای ضدتانک 1400 900
سلاح ضدهواپیما 1700 200
کلاهک اتمی 0 200
موشک میان برد 90 100
تعداد سلاحهای ضدتانک اسرائيل ۹۰۰ و ایران ۱۴۰۰، سلاحهای ضد هواپیمای اسرائیل ۲۰۰ و ایران ۱۷۰۰ هستند.
در این جدول تعداد تانکهای جنگی اسرائیل و ایران به ترتیب ۳۵۰۰ و ۱۶۰۰ واحد، تعداد زرهپوشها در ارتش اسرائيل ۶۲۰۰ واحد و در نیروهای مسلح ایران ۱۵۰۰ واحد اعلام شده است.
اسرائیل 460 و ایران 440 هواپیمای جنگی دارند. هلیکوپترهای اسرائیل 680 و ایران 610 عدد است.
قایقهای سریعالسیر ایران ۵ برابر اسرائیل است: ایران ۲۰۰ و اسرائیل ۴۰ قایق جنگی سریعالسیر دارند.
تعداد زیردریایی های جنگی ایران به ۱۵ و اسرائيل به ۳ عدد میرسد.
ایران هفت قایق مینگذار دارد و اسرائيل فاقد این قایقهاست.
قدرت ایران به لحاظ نیروی انسانی به اسرائیل میچربد: نیروهای شبهنظامی سپاه پاسداران در سالهای اخیر توانایی نظامی بالایی پیدا کرده و به تجهیزات مدرن دسترسی یافته است. تجهیزاتی مانند موشکهای شهاب ۳ میتوانند به خاک اسرائیل برسند.
ایران همچنین میتواند با بکارگیری ۲۰۰ قایق جنگی و موشکهای ضد کشتی و کشتیهای جنگی خود نیروی خطرناکی در خلیج فارس باشد.
اسرائیل حتی با قویترین موشکها هم اسرائیل قادر به نابودی تاسیسات اتمی زیرزمینی ایران نیست. این موشکها تنها باید با استفاده از رادار، با دقت بالا و به کرات بر مراکز هستهای ایران اصابت کنند تا اثرگذار باشند.
معضلی به نام حزب الله و حماس
در جنگ آنچه برای اسرائیل نگران کننده است، نه سربازان ایران که نیروهای متحد آنها یعنی حزبالله و حماس هستند که سالها توسط ایران به هزاران موشک مجهز شدهاند. موشکهایی که تا عمق خاک اسرائیل میرسند و هیچ آماری از تعداد آنها در جایی ثبت نشده است.
:: موضوعات مرتبط:
ارتش , ,
:: برچسبها:
"قدرت نظامی ایران" ,
"قدرت نظامی اسرائیل" ,
"مقایسه" ,
"حزب الله" ,
"زیردریایی" ,
"کلاهک هسته ای" ,
"هواپیما" ,
بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از فرماندهات و کارکنان نیروی هوایی ارتش درباره مذاکرات هسته ای، واکنش و بازتاب گسترده ای در رسانه های مختلف جهان داشته است.
رسانه های خارجی ضمن بازتاب فرمایشات حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه 19 بهمن در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش و پدافند هوایی،به تحلیل و بررسی آن پرداختند که ربخی از آن به شرح زیر است:
هواپیمای جدید جت جنگنده و آموزشی پیشرفته با نام صاعقه 2 ساخت سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع، طی مراسمی رونمایی و به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تحویل داده شد.
ابر قدرت غرب آسیا چگونه میجنگد؟ / درس عبرتی برای رژیم صهیونیستی
فرمانده کل ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی اخیراً در اظهار نظری لفاظانه مدعی شده است که آماده انجام عملیات نظامی ضد ایران هستیم؛ سؤال اینجاست که آیا ارتشی که در مقابل گروههای کوچک مقاومت در منطقه شکست خورده، تاب جنگ با نظام قدرتمند جمهوری اسلامی ایران را دارد؟
"بنیگانتز" فرمانده کل ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در اظهار نظری لفاظانه مدعی شده است که آماده انجام عملیات نظامی ضد ایران هستیم.
جدا از ادعای مضحک این مقام ارشد صهیونیست باید ببینیم که توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران اجازه چنین اقداماتی را میدهد.
رزم ناهمتراز چیست؟
رزم ناهمتراز به توانایی نیروها در شرایط نامساوی و جنگ با توجه به امکانات و شرایط نامساوی در شرایط مساوی اتلاق میشود که تواناییهای نبرد نوین را نشان میدهد.
امروز کشورها با استفاده از شیوههای نبرد ناهمتراز میتوانند قدرت دفاعی خود را هر چه بیشتر نشان دهند.
در منطقه غرب آسیا ایران به عنوان ابر قدرت این منطقه ایده بسیار خوبی در مورد نبرد ناهمتراز دارد.
سایت رادار سوباشی، واقع در ارتفاعات سوباشی همدان، به عنوان یکی از مهمترین سایتهای راداری کشور در زنجیره عظیم پدافند هوایی (رادارهای پیش اخطار، رادرهای کنترل آتش، سامانههای موشکی زمین به هوا، شبکه دیدهبانی، توپهای ضد هوایی و...) نقش ویژه و موثری در مقابله با تهاجمات هوایی عراقیها در زمان جنگ تحمیلی ایفا کرد.
نبرد در آبهای کم عمق یکی از نکاتی است که توجه نیروهای دریایی را در سرتاسر دنیا در قرن بیست و یکم به خود جلب کرده است. مقابله با تروریسم ، قاچاق و بحث نبرد با دشمن در آبهای کم عمق از جمله مسائلی است که به طراحی و ساخت نسل جدید شناورهای نظامی منجر شده است.
امروزه برای ارتشهای دنیا، واکنش سریع به حملات احتمالی دشمن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، به طوری که کشورهای قدرتمند، هزینههای فراوانی جهت تربیت نیروهای کماندویی، تجهیز و آماده سازی آنها صرف میکنند. در جنگهای امروزی وجود نیروهای واکنش سریع و انجام عملیات سریع یک ضرورت محسوب میشود.
مردانی که وقتی در میان آنها قدم میزنید در هر گوشه از پادگانهایشان تکاپو و تحرک زایدالوصفی به چشم میخورد، از یک گوشه صدای تمرین تیراندازی شنیده میشود، عدهای دیگر تازه از تمرینهای خود در مناطق خارج شهر بازگشتهاند و هرکدام با چند اسلحه و تجهیزات دیگری که در دست دارند از اتوبوسها پیاده شده وارد پادگان میشوند.
مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل با بیان اینکه ایران جایگاه اول منطقه را در حوزه قدرت موشکی از آن خود کرده است به نقل از روزنامۀ الجزایری الشروق گفت: «مطالعات غرب نشان داده است که سامانۀ موشکی ایران قادر است در دقایق نخست درگیری، ناوگان دریایی آمریکا را در خلیج فارس متلاشی کند».
حضرت آيت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (یکشنبه) با حضور در ستاد فرماندهی نيروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به مدت دو ساعت از نمايشگاه دستاوردهای اين نيرو بازديد کردند.
آخرین عملیات کلاهسبزهای منجیل آزادسازی کشتی تجاری چینی در فروردین ماه سال گذشته بود، عملیاتی که به دستگیری 9 تن از دزدان دریایی منجر شد. مرکز آموزش تفنگداران دریایی منجیل، نخستین آموزشگاهی است که در سال 1348 در کشور و با هدف تربیت نیروهای تفنگدار و تکاور برای عملیاتهای واکنش سریع تأسیس شد. گروهی از غواصان قدیمی نیروی دریایی معروف به آببازان نخستین هسته تفنگداران دریایی منجیل را تشکیل دادند، آنها نخستین گروه راهنما و مربی شدند که هر سال تفنگداران و تکاوران به یگانهای عملیات نیروی دریایی ارتش تحویل میدادند.
پیشران جت موجود در این موشک جدید ایرانی وظیفه حفظ این سرعت را به طور ثابت برای رسیدن به هدف بر عهده دارد که موجب اجرای سریعتر مأموریت در مقایسه با بمبهای دورایستا با همین برد میشود. این بمبها به دلیل عدم برخورداری از پیشران به مرور دچار افت سرعت میشوند.
سلاحهای دورایستا امروزه به یکی از مهمترین انواع سامانههای تهاجمی نیروهای هوایی دنیا تبدیل شده به طوری که کشورهای مختلفی اقدام به طراحی و ساخت بمبها و موشکهای دورایستا کرده اند. تمامی این سلاحها در مراحل مختلف پرواز دارای قابلیت هدایت و کنترل هستند و حتی میتوانند در صورت لزوم در میانه مسیر، هدف دیگری را برای حمله انتخاب کنند.
برخی از موشکهای دورایستای هواپرتاب ساخته شده در دنیا با بهرهگیری از برد بالای خود، از سمتی غیر جهت پرواز و راستای اولیه شلیک از هواپیما به هدف نزدیک شده و در واقع میتوانند هدف را دور بزنند. تعدادی از این موشکهای دورایستا که دارای بردهای بالا هستند در دسته موشکهای کروز قرار میگیرند.
صلیترین مشخصه این نوع موشکها پرواز در ارتفاع بسیار نزدیک به سطح زمین و عموماً کمتر از 30 متری در فاز پیمایشی (کروز) از مراحل حرکت آن است که بخش بسیار زیادی از زمان پرواز آنها را شامل میشود از این رو این موشکها به نام کروز شناخته شدند بر خلاف تصور نادرستی که این واژه را صرفاً به وجود قابلیت هدایت در موشک نسبت میدهد.
فرمانده نیروی زمینی ارتش از تست موشک با برد بیش از ۴ کیلومتر بر روی بالگردهای هوانیروز در خردادماه خبر داد.
امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش در مراسم جشن فارغالتحصیلی دانشجویان هوانیروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بالگردهای ما از نظر عملیاتی در شرایط بسیار خوبی هستند و به موشکها و راکتهای جدیدی مجهز شدند.
وی افزود: برای اولین بار موشکی با برد بیش از چهار کیلومتر را بر روی بالگرد در رزمایش بیتالمقدس که خرداد ماه در اصفهان برگزار میشود، تست خواهیم کرد. این یک موشک بهینهسازی شده است.
پوردستان تاکید کرد: ارتقاء تیربارها و قابلیت پروزای بالگردها از جمله دیگر دستاوردهای هوانیروز است. همچنین سیستم دید در شب بالگردها کامل شده است
وی در پایان با اشاره به ارتباط نزدیک نزاجا با صنعت دفاعی گفت: در حال حاضر بالگرد پیستونی در دستور کار است و امیدواریم در پایان سال شاهد افتتاح بالگرد ملی باشیم. بالگردی که هزینههای آموزشی را تا حد زیادی پایین میآورد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز با رشد، توسعه، نفوذ و تاثیرگذاری که در مسلمانان و کشورهای جهان پیدا کرده است، به حرکت راهبردی همه مدیران نیاز دارد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز با رشد، توسعه، نفوذ و تاثیرگذاری که در مسلمانان و کشورهای جهان پیدا کرده است، به حرکت راهبردی همه مدیران نیاز دارد.
به گزارش دفتر ویژه رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، سرلشکر بسیجی سید حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، در مراسم اعطای دانشنامه به دانشآموختگان دکتری دانشگاه عالی دفاع ملی که با حضور مقامات و فرماندهان عالیرتبه نظامی کشور برگزار شد، ضمن تبریک به فارغالتحصیلان، اظهار کرد: مقصود از آموزش دوره عالی دفاع ملی این است که ما مدیرانی در تراز جمهوری اسلامی و برای ولایت فقیه تربیت کنیم تا انشاءالله زمینهساز ظهور حضرت صاحبالزمان(عج) منجی عالم بشریت باشند.
سامانههای فرماندهی و کنترل هوشمند "فکور" و سامانه ارتباط رادار "رسول"، صبح امروز با حضور فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی قرارگاه پدافند هوایی، مراسم رونمایی از سامانههای فرماندهی و کنترل هوشمند "فکور" و سامانه ارتباط رادار "رسول" که به صورت کاملا بومی و بدست توانمند متخصصین وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همکاری پدافند هوایی طراحی و به مرحله تولید رسیده است با حضور امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی، فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) و جمعی از مسئولین کشوری و لشکری انجام شد.
هفتمین مراسم مشترک دانش آموختگی، تحلیف و اعطای سردوشی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش جمهوری اسلامی ایران، صبح امروز با حضور حضرت آیت الله خامنه ای فرمانده کل قوا، در دانشگاه هوایی شهید ستاری برگزار شد.
با گذشت بیش از سه دهه از انقلاب اسلامی ایران، امروز دوست و دشمن اذعان می کنند که جمهوری اسلامی ایران در حوزه های گوناگون به ویژه در ساخت تسلیحات نظامی از جمله بمب افکن های شکاری و جت های جنگنده و هواپیماهای بدون سرنشین در اوج قدرت و پیشرفت است.